Snart är jag färdig snickare

Kalmar bjuder på sol och värme och jag är ledig ett par dagar till innan jag ska börja min sista praktik, om några månader är jag klar med min utbildning till snickare och ingen kan vara gladare än jag! Jag skriver det här inlägget för jag vill slå ett slag för det här jobbet och kanske är det någon som vill bli snickare och inte vet hur man går tillväga. Innan jag började på utbildningen pryade jag på ett byggfirma och det är därifrån min passion för det hantverkliga arbetet kom. Jag hade aldrig tänkt mig att bli snickare, men det fanns ingen annan utbildning som lockade mig så mycket, så jag tog chansen! Om du har en passion för detaljer, skapande och problemlösning är det här ett perfekt jobb för dig. Precis som alla andra yrken har snickaren också sina utmaningar, man står ofta på obekväma ställningar och arbetar mycket med armarna ovanför huvudet, men det finns också en hel del positiva saker med jobbet! Jag har aldrig tröttnat på att göra skojiga saker i trä, det kreativa arbetet är något som alltid lockat mig. Och nu när jag snart är färdigutbildad ser jag fram emot att börja min karriär och göra det jag älskar! 

Jag vill inte flytta från Kalmar, detta är det bästa stället att bo på och här finns gott om jobb men det är brist på hantverkare överallt i Sverige så du som väljer att bli till exempel snickare har framtiden för dig, du kan jobba överallt från norr till syd på någon byggfirma. Jamen, är det inte bara farligt att jobba med tunga verktyg och så? Jo, det är det! Men en snickare lär sig att arbeta med de verktygen på ett säkert sätt. Och om man följer de regler som finns kan man minska riskerna av skador.