Vill du jobba som frisör?

Hej och hallå på er alla mina monsterdiggare, hoppas ni har det bra i solen. Här i Linköping är det 20 grader varmt och alla människor tycks sitta med en glass på torget och sola sig. Men nu till ämnet för det här inlägget. Vill du jobba som frisör? Det är ett vanligt frågetecken som kommer upp bland ungdomar när de är på väg in i arbetslivet. Ibland vet man inte riktigt vad man vill göra och vill man testa på något som verkar spännande. Det kan vara en bra idé att testa på att jobba som frisör. För det krävs det inte bara att man kan klippa utan det är också viktigt med kundservice och att ha en hälsosam inställning till yrket.

Frisöryrket består av flera olika arbetsuppgifter. Du måste kunna klippa, det är grunden men det är inte så svårt. Du måste ta hänsyn till hur kunden vill ha det och du ska kunna komma med förslag, för du kanske ser att den där frisyren som kunden vill ha inte kommer passa, då får du vara diplomatisk så ni inte blir osams. Om kunden vill ha färgat hår och det är frisyr som passar den färgen så ska du kunna ge råd om det. Det är lite svårt att reda ut, men man lär sig med tiden. Men att färga hår är en konst och det får du lära dig under utbildningen. 

En annan viktig aspekt av jobbet är kundservice. Man ska alltid vara trevlig mot kunderna, för det är dom som gör att du har ett jobb. Utan kunder hade det inte funnits något frisöryrke. Så kundtjänsten är viktig för att frisörsalongen ska gå bra och du ska ha ett jobb. Att vara trevlig mot kunderna är inte alltid lätt, men kan du lära dig att inte visa dina känslor är mycket vunnet.