Vill du jobba som snickare?

Snickare är ett framtidsjobb och jag som själv jobbar i yrket här i Södertälje kommer att skriva ett inlägg och berätta om det här jobbet, hoppas att kunna locka någon att ta steget till att utbilda sig!

Det finns många olika områden inom snickeri, allt från möbler till byggnader. Man kan jobba som montör av olika produkter, såsom dörrar och fönster. Det finns också möjlighet att jobba som snickare inom renovering och restaurering av byggnader.

Förutom vanligt snickeri finns det även möjlighet att arbeta med specialiserade områden såsom tillverkning av trappor eller golv. Man kan även arbeta med inredning, såsom t.ex. köksinredningar.

Det finns många olika utbildningsvägar för att bli snickare. En väg är att gå en yrkesutbildning på gymnasiet, det finns även möjlighet att gå en yrkesutbildning via ett företag.

Yrkesutbildningen tar cirka tre år att genomföra och under utbildningen lär man sig allt från grunderna i snickeri till mer avancerade tekniker. Man lär sig också hur man använder olika maskiner och verktyg.

Efter avslutad yrkesutbildning kan man arbeta som snickare på olika hantverksföretag eller byggföretag. Det finns även möjlighet att arbeta som frilansande snickare.

För att vara framgångsrik är det viktigt att man är skicklig med händerna och har god kännedom om olika material och tekniker. Man bör också ha förmågan att tänka logiskt och lösa problem.

Kanske är det här ett jobb för dig och samtidigt vill jag även säga att det är ett jobb även för tjejer! Tjejer har ofta bättre blick för smarta lösningar och jag är säker på att de kommer med många nya innovativa idéer som är till glädje och till nytta för riktigt många i framtiden! Inte är det några direkt dåliga löner heller, och arbeten finns det överallt både i Sverige men även utomlands ifall någon vill prova vingarna där, tjing!!!!

Anton i Södertälje